Felelős Társadalom Párt

Uber

Sajtóközlemény

2016. június 23. - felelos

uber_logo.pngBudapest, 2016. június 23., csütörtök (OS) - A Felelős Társadalom Párt közleménye az Uber alkalmazás piactorzító hatású betiltásának, illetve a budapesti taxisok rendzavaró, a társadalmat megzsaroló tüntetéseinek következményeiről.

Az FTP kiáll a szabad piaci verseny, valamint a megfelelő, az utasok biztonságát célzó, kiegyensúlyozott szabályozások mellett.

Az FTP a romboló ellentüntetésekkel szemben a célorientált és konstruktív akciókat tartja hatásosnak. Olyan akciókat, melyekben a taxitársaságok nem a konkurencia erőszakos megszüntetéséért, hanem az egyenlő gazdasági körülmények megtereméséért demonstrálnak, egy olyan környezetért, melyben minden fél saját képességei szerint érvényesülhet.

Az Uber sofőrjeire vonatkozó, megfelelő követelményekkel ellátott rendszer egy olyan önkorrektív környezetet hozott létre, melyben az utasok visszajelzése azonnali piaci következménnyel jár és a sofőrre szinte azonnali felelősség terheléssel bír.

Az ilyen kezdeményezések támogatandók, ésszerűen szabályozandók, így teremtve legális és adózó kereseti lehetőségeket. Így működhet jól, kiegyensúlyozott gazdasági környezetben, egyenlő feltételekkel egy felelős társadalom, melynek kialakítását az FTP egyik fő céljául tűzte ki.

Miután a társadalmat különös hátrány érte az Uber blokkolását lehetővé tevő törvény elfogadásával, az FTP az Alkotmánybírósághoz kíván fordulni, és vizsgálja a bírói döntés nélkül, közvetlenül hatályosuló jogszabály miatt megvalósuló jogsérelem esetén benyújtható alkotmányjogi panasz lehetőségét. Bővebben

2016.07.13 Frissítés:  Kivonul az Uber Magyarországról

Az Uber kivonulása egy újabb üzenet, hogy Magyarországon nem fér meg egy szabadpiaci alapokon működő konkurens vállalat. Az Uber sofőrök elvesztették jövedelmüket. Az ország elvesztette az Uber által befizetett adót (mely több, mint amit a taxitársaságok fizetnek). A társadalom pedig elvesztette a legnépszerűbb, legolcsóbb, kényelmes, biztonságos és legmegbízhatóbb közlekedési opcióját.

Egy olyan Magyarországot kell teremtsünk, ahol minden olyan vállalkozás és befektetés érvényesülni tud, mely valós, gyakorlati és a szabadpiac elvein működő konkurens megoldásokat nyújt a társadalmi és gazdasági igényekre. Érvényesülni tud még akkor is, ha éppen nem a kormány vagy a kormánypárt politikáját és érdekeit támogatja.

Az FTP elkötelezett ennek a környezetnek a megteremtésében és az Uber visszatéréséhez szükséges feltételek létrehozásában.

#

Csatlakozz a facebook oldalunkhoz a facebook.com/felelostarsadalom

Kövess a twitteren @felelos

Nézd meg, hogy az FTP milyen rövid, közép és hosszútávú megoldásokat nyújt a politikai, gazdasági és társadalmi problémák megoldására. felelos.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://felelostarsadalompart.blog.hu/api/trackback/id/tr698835344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása