Felelős Társadalom Párt

A Felelős Társadalom Párt (FTP) megkezdte aktív működését.

Sajtóközlemény

2016. június 23. - felelos

ftp_logo.pngBudapest, 2016. május 4., szerda (OS) - A Felelős Társadalom Párt (FTP) megkezdte aktív működését.

A 2012-ben megalakult, mérsékelt, közép-jobboldali párt elnöksége és tagjai úgy látják, a civil szférában elérték együttműködő erőfeszítéseik határait, ezért a párt elnökének kezdeményezésére úgy döntöttek, hogy politikai eszközök segítségével folytatják tevékenységüket. 

Azok a döntéshozók, akik az elmúlt évtizedekben többségi pozícióban részt vettek a kormányzati munkában, felelősek az ország helyzetéért. Nem voltak képesek megoldani a fokozódó problémákat, így alkalmatlanok a közfeladatok további ellátására. A tünetkezelési próbálkozások, a ragtapasz-megoldások nem működtek.

Stabilitásra van szükség, mely gyakorlati, kivitelezhető, hatékony és fenntartható megoldásokon alapul. Szükség van egy konstruktív alternatívára mindazoknak, akik még hiszik, hogy Magyarország és a társadalom nem a politikusoké!

Az FTP célja, hogy kiegyensúlyozott és önkorrektív környezetet teremtsen a gazdaságnak, a politikának és a társadalomnak. Célja, hogy megszüntesse a túlzott központosítást, visszaszorítsa a korrupciót, visszaállítsa a sajtó szabadságát, valamint a politikai fékek és ellensúlyok megdönthetetlen rendszerét.

Ezekhez kritérium az átláthatóság a közszférában és a közügyeket érintő privát szférában egyaránt.

A konzervativizmus és a szabadságvágy egymást nem kizáró, hanem erősítő fogalmak azon tradicionális jobboldali értékekkel bírók számára, akik már nem azonosulnak a parlamenti pártok értékrendjével és eredményeivel.

Az FTP partnernek tekint mindenkit, aki konstruktív munkával kíván hozzájárulni a gazdasági, politikai és társadalmi problémák megoldásához.

A Párt alapító elnöke, aki a Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány vezetőjeként dolgozott Magyarország élhetőbbé tételéért, Huber Károly szerint "Elértük azt a pontot, amit az állami szervekkel együttműködve, becsületesen elérhettünk a problémák hatásos és hatékony orvoslása érdekében.  Az „egyéni döntés, kollektív következmény, egyéni felelősségvállalás” elvét követve a közös célok elérése érdekében, párhuzamosan a civil szférával hatásosabban folytathatjuk tevékenységünket, élve a politikai eszközök által nyújtott lehetőségekkel.

A közpénzekből történő megvalósításoknak, nem csak hatásosnak, de hatékonynak és fenntarthatónak is kell lenniük.

A szándékos félrevezetés, a hanyagságból vagy gondatlanságból elkövetett szakmai mulasztás,a közpénzek hűtlen kezelése kriminális és a társadalom károsítása nem maradhatnak következmények nélkül.

Fel kell építenünk egy olyan országot, ahol büszkék lehetünk jelenünkre, arra, hogy magyarok vagyunk Magyarországon és magyarok vagyunk Európában.”

#

Csatlakozz a facebook oldalunkhoz a facebook.com/felelostarsadalom

Kövess a twitteren @felelos

Nézd meg, hogy az FTP milyen rövid, közép és hosszútávú megoldásokat nyújt a politikai, gazdasági és társadalmi problémák megoldására. felelos.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://felelostarsadalompart.blog.hu/api/trackback/id/tr798724784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása